Üdvözlünk Magyarország legújabb horgászcikkeket forgalmazó weboldalán!

Kérdése van? Hívjon minket! Ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-tól 2-ig érhető el! + 36 50 111 63 33

Kolibri Gumicsónakok

Webáruházunkban elérhetőek a méltán népszerű Kolibri gumicsónakok! A termékek elérhetőségéről, szállítási idejéről, egyéb technikai információkról tájékozódhat e-mailben (info@fishingabc.hu) vagy a 0650 111 6333-as telefonszámon.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mekkora helyen fér el a gumicsónak összecsomagolt állapotban?

Összecsomagolt állapotban a gumicsónakot két táskában lehet szállítani. Külön a nagyobb táskában a gumicsónak, másik táskában a padló és a tartozékok. Egy átlagos autó csomagtartójában is elfér.

Hogyan tudom szállítani a gumicsónakomat?

A nagyobb 4 méter körüli gumicsónakokat általában célszerű csónakszállító utánfutón szállítani. A kisebb 2-3 méteres csónakokat feltehetjük az autó tetőcsomagtartójára, vagy összecsomagolt állapotban gond nélkül be lehet pakolni az autó csomagtartójába.

Kell-e engedély a csónakra?

Ha nem használja 10LE fölötti csónakmotorral a gumicsónakot, akkor nem szükséges sem vezetői engedély, sem hajólevél a csónakhoz. Néhány kötelező felszerelés azonban szükséges.

Milyen kötelező felszerelések kellenek a gumicsónakban?

  • Horgony: A csónak horgony nélküli tömegének legalább 5%-val egyenlő tömegű horgony, vagy más a csónak rögzítésére szolgáló alkalmas eszköz.
  • Kötelek: Legalább 10 méter kikötésre, vontatásra, horgonyzásra alkalmas és megfelelő állapotú kötél vagy lánc.
  • Evező: A csónakban tartózkodó személyek számának és a csónak hajtásának megfelelően, de legalább egy darab evezőlapát.
  • Fenékvíz eltávolítására szolgáló merőedény: Egy darab, legalább 1 liter űrméretű vízmerő eszköz.
  • Lámpa: Egy darab kézi, körkörösen világító jelzőlámpa fehér fénnyel, tartalék izzóval és elemmel.
  • Mentőeszközök: A csónakban tartózkodó kiskorúak és úszni nem tudó felnőttek együttes számának megfelelően, de legalább 1 db mentőmellény.
  • Egyéb: A csónak üzembentartójának nevét és lakcímét (telephelyét) tartalmazó - a csónaktesten tartósan rögzített - tábla

Mekkora csónakmotor szerelhető a csónakokra?

Az evezős csónakokra a kiegészítő motortartóra elektromos és kisebb robbanómotoros csónakmotor is felszerelhető. A nagyobb gumicsónakokra mindig az előírásnak megfelelően a legnagyobb motorteljesítményt nem haladhatja meg.

Elegendő -e  az elektromos csónakmotor?

Horgászathoz etetésre behúzásra biztosan elegendő egy elektromos csónakmotor. A 200-260-as csónakokhoz elegendő 30-40LBs elektromos csónakmotor a nagyobb gumicsónakokhoz inkább válasszuk a 50-55LBs elektromos csónakmotorokat.

Mekkora nyomás kell a gumicsónakba?

A gumicsónakok nyomása rendszerint 0.15-0.25 bar, ezt minden esetben a gumicsónakon található adattábla tartalmazza. A Kolibri csónakokon bevezetett túlnyomás elleni védőszelep segítségével elkerülhető a túlfújás és a nap melege által felmelegedett kamra meghibásodása. Sűrítő géppel soha ne fújjuk a csónakot, mert nem alkalmasak kisebb nyomás mérésére, ha mégis könnyíteni szeretnénk a felfújáskor az utolsó lépésként használjuk a lábpumpát.

Mennyi idő alatt lehet felfújni a csónakot?
Lábpumpával is 10-15 perc alatt kényelmesen fel lehet fújni egy három méteres gumicsónakot. Visszajelzések alapján autótól-a vízre tételig 15 perc- et igényel két embernek.

Lábpumpa, vagy elektromos pumpa?

Ha nem szeretne a lábpumpával bajlódni, léteznek akkumulátorról működő pumpák, időben nem biztos, hogy hamarabb felfújja, de kényelmesebb megoldás a gumicsónak felpumpálására. Az utolsó lépésként használjuk a lábpumpát.

Hogyan kell a szelepet nyitni és zárni?

A szelep belsejében egy mozgó záró szelep helyezkedik el. A záró szelepnek  két állása van, fel és le. Amikor megnyomja a záró szelepet két újjal, ¼ fordulattal nyílik, vagy külső állásban záródik a szelep.

Felfújva, vagy leeresztve?

Felfújva mindig célszerűbb egy gumicsónakot tárolni.  Ha van lehetősége ez a javasolt tárolási mód. Azonban ez nem kikötés, megfelelő hőmérsékleten és a tárolási szabályokat betartva nyugodtan össze lehet csomagolni a következő használatig.

Be kell-e kenni valamivel a csónakot tároláskor?

A gumicsónakot nem szükséges különböző ápolószerekkel kezelni, inkább mindig fontos a tiszta és száraz tárolás.

Hogyan kell tárolni a gumicsónakot?

Legfontosabb tárolási szempont a használat utáni lemosás, és szárítás.

Törekedjünk az összehajtásnál, hogy minél kevesebb hajtogatási él keletkezzen, hideg időben, ha használni szeretnénk, vigyük meleg helyre és csak ezután fújjuk fel.

 A Kolibri csónakokat két táskában, külön a csónak és külön a padló tárolhatjuk.

A tartozékokat soha ne tároljuk a csónakban.

Vigyázzunk, hogy etetőanyag soha ne maradjon a csónakban, mert a rágcsálók is szívesen beköltöznek a gumicsónakba a téli időszakban. A tároló zsákban egy kampó segítségével inkább függesszük fel a mennyezetre.

Léces, vagy merev padló?

A léces (lamellás) padlók elsősorban azoknak előnyös, akiknek elsődleges szempont a könnyebb súly és a kisebb helyigény.

A teljes merev padlós Standard típusok merev padlói megfelelnek minden horgászati módszerhez, kisebb távolságokra való eljutáshoz. Kedvtelési célú használat esetén válasszuk a Professional felszereltségű csónakokat.

Légpadló, vagy merev padló?

A légpadlós változat az egyik legügyesebb megoldás. Sokan idegenkednek tőle, alaptalanul. A sokkal nagyobb nyomásnak köszönhetően sokkal kisebb a csónak súlya, de ugyanakkor  rendkívül stabil.

Rétegelt vízálló lemez padló, vagy alumínium padló?

A Professional típusok padlói egy alumínium keretben, rétegelt vízálló lemezzel vannak szerelve, ezeket akár színhez illeszkedően is választhatjuk. A Professional típusú csónakok padlói oldalmerevítőkkel vannak szerelve. Választhatóak alumínium padlóval is.

Kiel-es, vagy lapos aljú gumicsónak?

Horgászati célokra általában megfelelő a lapos aljú gumicsónakok, ha kedvtelési célra is szeretné használni nagyobb 5 LE- fölötti motorokhoz ajánlott a felfújható gerinccel rendelkező Professional modelleket választani.

Hogyan tudom megjavítani a kisebb sérüléseket.

A kisebb sérüléseket a tartozékként megtalálható javítókészlettel saját magunk is kijavíthatjuk.

Hogyan tudom kihúzni a vízből egyedül a csónakot?

A partra húzáskor célszerű leteríteni egy ponyvát a partszélre, ezzel elkerülhetjük a sérüléseket,vagy webáruházunkban megtalálható,fém,vagy műanyag sólyakerékkel könnyebbé tehetjük a csónak mozgatását.

Hogyan tudom összeszerelni a csónakomat egyedül?

Egyedül szétszerelni sokkal könnyebb, mint összeszerelni, a standard típusoknál ez nem nehéz feladat egyedül sem.

Horvátországban kell-e regisztráció a gumiscsónakokra?

Horvátországban 3 méterig és 5Le-s csónakmotorig nem szükséges regisztráció.

Mikor kell hajóleveleztetni a gumicsónakot?

Hajóleveleztetni csak 10 LE fölötti csónakmotor használata esetén szükséges a csónakot.

Tudom-e hajóleveleztetni a csónakot és a csónakmotort?

Igen. Az általunk forgalmazott Kolibri gumicsónakokra hajóleveleztetéskor ki tudjuk adni az egyedi gyártásazonosító számot, CE bizonylatot, EK megfelelőségi nyilatkozatot, amivel gond nélkül hajó levelezhetőek a csónakok.

Egyedül használom, mekkora csónakra van szükségem?

Egyedüli horgászathoz, amit még egy ember tud kezelni a 200-260-280 cm-es csónakok. Az –e fölötti méreteknél ,már általában szükség van két emberre.

Ketten horgászunk mekkora csónakot vegyek?

Két embernek kényelmes horgászathoz legalább a 280 fölötti méretek szükségesek. A 300-330-as méretek általában két személynek megfelelőek.

Tengerre melyik csónak alkalmas?

Mindegyik merev fartükrös gumicsónak típus, Standard,Light Professional és Professional „C” kategóriás  besorolással rendelkezik, ezért tengeri  használatra  engedélyezett.

Bírják-e a csónakok a sós vizet és az UV sugárzást?

A csónakok sós víz és UV álló anyagból készülnek.