Üdvözlünk Magyarország legújabb horgászcikkeket forgalmazó weboldalán!

Kérdése van? Hívjon minket! + 36 50 111 63 33

Blog
Kiss Andris teszthorgász
2023.05.31 09:43

Egy sikeres pontyhorgászat

Egy sikeres pontyhorgászat

Korábban már írtam nektek egy Pest megyei kicsike 4.7ha egyesületi vízről. Szinte csak a helyi horgászok szokták benépesíteni ezt a gyönyörű környezetben elhelyezkedő, város közepén található vadregényes vizet. Itt nincs lehetőség éjszakai horgászatra, csak és kizárólag a tagoknak. Ebből adódóan nekem is a nappali időszak állt rendelkezésre, hogy sikerüljön kapást elérnem.

Fél hétkor érkeztem a partra, gyors kipakolást követően fél órát a vizet igyekeztem figyelni, hátha látok pontyokra utaló jelet. Több kecsegtető helyet is láttam, végül egy bokros részt választottam. Nagyon nehéz pálya volt előttem, hiszen egy sziget alámosással és rengeteg régi stég lábazata, valamint bedőlt fák jellemezték a helyet.
Az első kapás fél órán belül érkezett ami hatalmas örömömre, egy itt igen csak presztízs halnak számított, horogszűz 10 feletti töves volt. Ezt követően a délelőtti órákban, több pontyot is sikerült szákolnom. Az egész nap folyamán 10db kapást értem el, amiből 6db-ot tudtam megfogni. A maradék négy megtréfált az akadóval annak ellenére, hogy szó szerint fél méterre a botoktól ülve, fékeimet szorosra véve egész napomat készenlétben töltöttem.
Tudtam, hogy igazán erős és nagy halakat is rejt a tó az ősállományból. De azt nem hittem, hogy életem első itteni pecáján, ilyen eredményeket tudok elérni. Köszönöm a lehetőséget Tibor Klement , hogy a tiszteletbeli vendéged lehettem.